Пирин Гоце Делчев издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за поста президент на Българския футболен съюз (БФС) на предстоящия Конгрес на 15-и март, съобщава БТА.

Решението е взето от Управителния съвет на клуба на заседание, а протоколът и документите са внесени днес в деловодството на централата.

Бербатов: Приоритет ще е детско-юношеският футбол, Илиан Илиев си върши работата супер за момента

Бербатов: Приоритет ще е детско-юношеският футбол, Илиан Илиев си върши работата супер за момента

Cтановището на клуба от Гоце Делчев е подписано от председателя на Управата Андон Смилянов в съответствие с клубния Устав, а също така Смилянов има право да упълномощи трето лице да внесе документите.

Пирин Гоце Делчев е на 1-о място в областната група Места на Благоевградска област и се бори за завръщане в Трета лига в края на сезона.

Клубът е известен със създаването на много значими фигури в историята на българския футбол като Димитър Макриев, Димчо Беляков, Петър Занев, Саид Ибраимов, Георги Пашов, братята Илко и Димитър Пиргови, както и днешният национален вратар на България Даниел Наумов.

Освен Димитър Бербатов, като кандидати за поста президент на БФС вече се заявиха актуалният изпълняващ длъжността Михаил Касабов, издигнат от Славия, техническият директор Георги Иванов - предложен от Добруджа, Манол Иванов. Намерение да участва в изборите имат също така президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, както и бившия защитник на Левски и на националния отбор на България Илиан Стоянов.