Бившият национал Иван Караджов даде интервю пред колегите от Спортал в Алания, където е на лагер със своя клуб Берое. Караджата коментира по любопитен начин раздялата си с ФК ЦСКА 1948 през лятото.

"Надявам се първенството да стартира по нормален начин, всяка година е така - идваме на лагери тук, а после се отлагат мачовете у нас заради лошото време. Надявам се да направим добър полусезон с Берое. Истината за терените у нас се знае. В България отиваме надолу. Това е болна тема, но да го мислят младите, аз не съм първа младост. Днес играхме на един уникален терен, изпитваш удоволствие. Кои са най-добрите терени в България? Този в Разград, на Левски и нашият - на Берое. На тези терени можеш да играеш наистина футбол. На "Армията" ли? Не, не. В Бистрица? А, да, извинявам се, и на Бистрица теренът е в отлично състояние. Това нещо дърпа футбола надолу, няма темпо на игра. Това е реалността. Не виждам как ще се оправят нещата. Сигурен съм, че много хора мислят по този начин.

Николай Киров: Вижда се, че отстъпваме в агресията, а това е проблем за българския футбол

Николай Киров: Вижда се, че отстъпваме в агресията, а това е проблем за българския футбол

Наставникът очаква още играчи да се присъединят към отбора

С какво се различава вторият ми период в Берое от този преди години? Със сигурност е по-различно, тогава клубът беше обезпечен финансово. Имаше си всичко, както се казва. Радващо е, че десет години тези условия се задържаха. Нещата ще се оправят. Берое е от топ отборите в България и не е на мястото, на което трябва да се намира.

Защо напуснах ЦСКА 1948 през лятото, след като бях преподписал? Да, бях се разбрал с шефа на отбора, но с идването на Любослав Пенев реших, че по-добре за мен и за отбора е да не оставам, защото няма смисъл. Само нерви. Достатъчно ми бяха като по-малък, та и сега ли още да ги имам. Така решихме, за добро за всички.

Борбата на върха? Ще бъде интересно със сигурност, ЦСКА има добър отбор и добър треньор. Усеща се, че имат отбор. Летяхме с тях и говорихме с момчетата - усеща се, че са отбор. Надявам се там да бъдат и феновете, за да ги подкрепят, защото ще бъде много тежко. Лудогорец си е Лудогорец. Доказаха се в последните 10-12 години, няма какво да го коментираме. За мен този отбор няма място в българския шампионат. Надявам се да бъде интересно.

Берое не успя да се противопостави на Рубин (Казан)

Берое не успя да се противопостави на Рубин (Казан)

Заралии с втора загуба в Турция

В Арда (Кърджали) изкарах четири уникални години - като изключим Лудогорец, не мисля, че другаде се вършеше такава работа. Сега съм се съсредоточил да направим хубав полусезон, за да не се коментира въобще дали Берое ще изпадне. Това за мен е несериозно. Свободното ми време е пълна почивка - тренировка, обяд и почивка в стаята. Не ми е времето вече да вися по фоайетата.

Жестът на Мартинес след финала на световното първенство? Така го е усетил, така го е направил. И други футболисти са правили такива работи. Топ вратари. Юго Лорис може би нямаше шанс и късмет на дузпите. Можеха да изпуснат аржентинците, нали? Такива мачове остават в спомените. Затова ви казвам, че като гледам такива мачове и се чудя ние футбол ли играем, какво играем. Като бях по-малък наистина имаше топ футболисти в България, първенството беше на съвсем друго ниво. Преди имахме по седем-осем човека в Русия, сега си говоря с едно момче от Беларус, с което играхме заедно... Песимистично звуча, какво да е", каза Иван Караджов.