Новото попълнение на Барселона Антоан Гризман даде интервю за сайта на клуба. Ето какво каза французинът, който дойде на "Камп Ноу" от Атлетико (Мадрид) за 120 милиона евро.

"Началото ми във футбола беше трудно. Отказваха ми в различни школи, защото бях дребничък. За мен това не беше проблем, имах футбол в краката си. Продължих да работя с помощта на баща ми и накрая се появи Реал Сосиедад. Пазя добри спомени от този клуб.

Имах късмета в Атлетико да се уча от Чоло Симеоне. Благодарение на него стигнах високо ниво. В Атлетико никога няма ден за почивка. Работи се много във физическо и тактическо отношение. Много беше тежко да изпусна дузпа на финала на Шампионската лига и след това да загубя финала на Европейското първенство. Ако спечеля Шампионска лига с Барса, няма да ме интересуват загубите на финали с Атлетико.

За мен е чест да бъда в Барселона. Готов съм и нямам търпение да играя и да радвам публиката. Досега гледах мачовете, бях впечатлен от начина, по който се правят нещата, опитвах да ги прилагам. Сега всички футболисти на Барса са тук и ще мога да бъда в тясна връзка с тях".

Антоан Гризман: Ще се опитам да надскоча себе си, Меси винаги ще е номер едно

Гризман: Ще се опитам да надскоча себе си, Меси винаги ще е номер едно

"Винаги е трудно да напуснеш своя дом"