Антоан Гризман даде първата си пресконференция като играч на Барселона. Бившата звезда на Атлетико (Мадрид) избра да се подвизава с фланелка с номер 17.

"Барса за мен е едно ново предизвикателство. Ще се опитам да надскоча себе си, да изляза от зоната си на комфорт и да се боря за място. Ще се опитам да спечеля титлата, Купата на краля и Шампионската лига - трофея, който ми липсва.

Снимка 433990

Източник: Twitter

Винаги е трудно да напуснеш своя дом, там, където се чувстваш много комфортно, където е семейството ти. Беше трудно. Имам само думи на адмирации и уважение към Атлетико. Мисля, че дадох всичко от себе си на терена, не изпитвам никакъв срам. Правил съм много лоши неща в миналото, но не съм си играл с никоя от страните. Най-важното е, че накрая сме заедно. Изпълнен съм с ентусиазъм да облека тази фланелка. Ако трябва да моля за извинение, ще го направя на терена. Там говоря най-добре.

Снимка 433994

Източник: Twitter

Това, което ме прави най-щастлив, е, че бъда съотборник на Меси. Доволен съм. Той е номер 1, пример за всички ни. В НБА моят образец е ЛеБрон, във футбола е Меси. Той е легенда за сина ми и за всяко дете.

Говорих с Валверде, но утре ще влезем повече в тактическо отношение. Мога да играя отляво, отдясно и в центъра. Позицията не е важна за мен, важно е да се справя добре", каза Гризман.

Снимка 433992

Източник: Twitter