Ботев (Враца) и Черно море завършиха 1:1 в мач от кръг №5 на футболния шампионат. Георги Вълев изравни в края за домакините. Исмаил Иса беше открил за "моряците" в добавеното време на първото полувреме.

Ботев (Враца) - Черно море, на живо
на живо

Ботев (Враца) - Черно море 1:1, Георги Вълчев изравни за домакините

Врачани търсят първа домакинска победа, гостите искат да се утвърдят в челото

Мачът започна с леко предимство за домакините, които успяха да стигнат до интересни ситуции, които обаче не могат да бъдат наречени чисти.

Постепенно гостите изравниха играта и с бързи действия на Исмаил Иса, започнаха да тормозят врачанската защита.

Мартин Минчев направи пропуск след подаване на Иса. В този случай Апостол Попов зад вратаря извади топката. Врачани имаха един шанс при центриране, но Вълчев не можа да зсече топката.

Илиан Илиев заложи на извеждажши подавания. И в добавеното време Иса се възползва от едно от тях. Той надбяга и пребори Попов, финтира стража Костов и с удар по земя откри.

Снимка 438042

Източник: LAP.bg

След почивката Илиан Илиев заложи на стабилност отзад и по възможност на контри отпред.Момчетата на Сашо Ангелов търсеха изравняваенто, но го правеха без много да бързат.

Така се получи притен мач, в който се редуваха мелета пред вратата на гостите и прострелни подавания след скоростни атаки пред вратата на врачани.

Снимка 438039

Източник: LAP.bg

Ангелов пусна нападателя Мирослав Будинов на мястото на защитника Апостол Попов. Това даде резултат. В 88-ата минута Будинов продължи с глава центрирана от фаул топка. Георги Вълчев успя да вкара до дясната греда пред погледа на изпусналия го Енчев.

В оставащото време Костов спаси два силни удара на гостите и съхрани четвъртата точка за врачани в първенството.

Черно море беше на пет минути да оглави временното класиране, но в края трябваше да се задоволи само с една точка. Активът на "моряците" е 9 пункта от 5 мача.

Снимка 438040

Източник: LAP.bg