Над 100 деца от 6 до 10 години направиха днес в София първите си ски скокове на мобилната шанца, осигурена от Българската федерация по ски (БФСки).

Централата се включи и в осмото издание на Европейската седмица на спорта пред Националния дворец на културата в столицата, като промотира дейността си и осигури незабравими емоции на децата и родителите им. Инициатива е на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на страните от Европейския съюз.

Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което изпълнява проект за отбелязване на Европейската седмица на спорта на национално ниво. Той се реализира с финансиране по Програма "Еразъм +" на Европейския съюз. На пространството в спортното селище Beactive БФСки осигури уникални емоции на малчуганите.

Голямата звезда на зимните спортове в България Алберт Попов също подкрепи инициативата. Повече от час скиорът разговаря с децата, даде автографи и направи снимки с желаещите. Всички фенове на зимните спортове можеха да разговарят и с вицепрезидента на БФСки Георги Бобев и директора на стартовете за Световната купа в Банско Виктор Гичев.

Утре шанцата ще бъде в Самоков, където с подкрепата на мествата община и БФСки всички желаещи деца от 6 до 10 години ще могат да направят първи стъпки в ски скока.

Екатерина Дафовска влезе в УС на Международния съюз по биатлон

Екатерина Дафовска влезе в УС на Международния съюз по биатлон

Страхотно признание