Бившият председател на „Ол Инглънд Клъб" Джон Къри разкри, че е предложил преди няколко седмици „уайлд кард" за „Уимбълдън" на седемкратния шампион в турнира Пийт Сампрас. Американецът, който на 12 август ще навърши 36 години,  почти без да се замисли учтиво отклонил поканата да се завърне в играта, но не при ветераните, пише racketi.com.

„Би било интересно да видя дали наистина тревната настилка е станала по-бавна, както твърдят някои тенисисти - заявил Сампрас по телефона. - Но, аз приключих окончателно със състезанията и не мисля да се завръщам. Проблем за мен е, че има толкова много нови лица на корта. Никога не съм обичал да играя с някого за първи път. Мисля, че Роджър Федерер е също като мен."

Пийт не бе хващал ракетата от години, когато се съгласи да играе във ветеранска верига. Той спечели още при първото си участие тази зима в Бостън. После Сампрас посети през май за първи път прародината си Гърция и освен, че игра в турнирразмени няколко топки с Джим Къриър в подножието на Акропола.