Пламен Константинов игра с един и същи състав в целия мач срещу Финландия. Единствената тактическа смяна, която правеше в края на всеки един от геймовете беше влизането на задна линия в края на Николай Пенчев на мястото на Валентин Братоев.

България разгроми Финландия на старта на волейболния Мондиал 2018

България с перфектен старт на домакинския Мондиал 2018!

Превъзходството на момчетата на Пламен Константинов беше смазващо

Това беше възможност на Братоев да си поеме въздух. Вальо се оказа основната ударна мощ на отбора, като реализира 12 атаки от 23 вдигнати му топки. Посрещачът реализира 3 аса и стана най-резултатен с 15 точки.

Николай Учиков имаше леки колебания. Той беше хванат 4 пъти на блок, но завърши с добра ефективност за диагонал - 11 успешни атаки от 25 възможности. Учиков успя да направи и една успешна блокада.

Тодор Скримов също атакува прекрасно. Той  се представи много успешно в решителните моменти и завърши с 11 точки. Скримов не можа да направи ас, но биеше много мощни и насочени сервиси.

Блокировачите ни се представиха добре в атака. Йосифов завърши с 9 точки, а Николов със 7 точки. Малко неочаквано те не можаха да направят точкова блокада, което в този мач се оказа без значение.

Класиране в група "D" нa Световното първенство по волейбол 2018

Класиране в група "D" нa Световното първенство по волейбол 2018

Срещите се играят във Варна

Георги Сеганов добре дирижираше играта и успя да запише 2 точки след отлични сервиси.

Превъзходството на българите в атака беше смазващо. Те записаха 47 точки от този компонент срещу 31 за финландците. През първия сет съотношението беше 17-7.

Мощните сервиси донесоха 8 аса за българите срещу 3 за северняците. В този мач грешките на "лъвовете" бяха сведени до минимум и те завършиха с 13. Финландците се бореха много, но прибързаните им действия доведоха до 21 грешки.

Единственият компонент, в който съперниците ни се оказаха по-добри се оказа изненадващо блокадата. Финландците записаха 9 точки от блок, а българите останаха с "невероятната" 1 точка.