Пламен Констатинов съжалява най-много за загубения мач от Иран във Варна. Той остана крайно недоволен от поведението на неговите възпитаници в първите два гейма днес и сподели, че не случайно късметът ни е обърнал гръб:

България девета в света след петгеймова загуба от Канада

България девета в света след петгеймова загуба от Канада

"Лъвовете" започнаха много слабо, но бяха близо до сензационен обрат

Можеше да сме седми, но не девети. Разбирам че всички са искали да пробием във финалите. Когато разбрахме, че нямаме шанс е демотивиращо.

Не трябваше да изиграем два такива гейма. Може един ,но не два. Веднага трябваше да реагираме след първия гейм.

Тайбрекът е винаги рисков. Това е лотария. Трябва да съжаляваме за първия мач с Иран и четвъртия гейм с Полша. Това щеше да ни остави в играта.

Подредбата на мачовете щеше да е различна. Днес Щатите играха с резервите с Иран. Това беше ключът за финалната шестица.

Липсва ни увереност. В петия гейм се притеснихме и нямаше кой да поеме инициативата. Това е свързано и с опита на някои състезатели.

Максимумът не е това. Игрово имахме сериозни проблеми. На някои постове не можахме да си намерим играта. Другите отбори не са вчерашни и противодействат по-лесно. Имахме доста проблеми и нямаме равни алтернативи. Като започнеш една партия шах и сложиш фигурите на дъската и махнеш царя, два топа и един офицер можеш да спечелиш, но е доста по-трудно.

Реалното е осмица, десятка и с малко късмет можеше да пробием на финалите. Не случайно нямахме късмет.

Не можахме да изиграем спокоен шампионат, но така е било писано.