Пламен Константинов говори повече за грешките срещу Иран, отколкото за днешната лесна победа срещу Пуерто Рико. Селекционерът няма да подценява двубоя с Полша, но иска реванш за загубата от Иран с успех срещу световния шампион Полша.

България не срещна съпротива от Пуерто Рико в третия си мач във Варна

България се върна на победния път - 3:0 срещу Пуерто Рико!

Момчета на Пламен Константинов направиха една добра тренировка пред публика

Имаше две притеснителни неща - мотивацията и начина на излизане след загуба след слаб мач. Момчетата показаха, че са доста мотивирани да вземат чиста победа и да гонят победа срещу по-сериозен противник, куба. И да вземат поправителния с Полша.

Трябваше мача с Иран да го оставим вчера в залата. Доволен съм от момчетата, които се включиха. Загубите се лекуват само с победи.

Теди показа, че е добре физически. Надявам се да е здрав. Той е доказан състезател и аз ще разчитам на него. Той показва друга височина. Покрива голямо пространство на блок.

Най-важното за един добър отбор е, че големите състезатели са тези, които в лошия си ден намират начин да спечелят. При нас това липсва.  

Американците щяха да загубят от Австралия, но намериха начин в лош ден да спечелят мача.

Вчера изпуснахме инициативата в четвъртия гейм и психологическото предимство. Не успяхме да запазим спокойствие.

Кубинците са млади момчета, но са класни атлети. Когато играят освободено могат да създадат проблеми на всички отбори. Те имат проблеми в организацията на играта и посрещането. Ключовото в мача ще бъдат грешките.

Снимка 378464

Източник: fivb.org