България постигна чиста победа в третия си мач на Световното първенство по волейбол, което се провежда у нас и в Италия. Момчетата на Пламен Константинов се наложиха над  Пуерто Рико с 3-0 (25-16, 25-18, 25-21) за 1 час и 27 минути.

България - Пуерто Рико: 25-16, 25-18, 25-21, лесна победа
на живо

България - Пуерто Рико: 25-16, 25-18, 25-21, лесна победа

"Лъвовете" ще търсят бърза чиста победа

Стартовият състав беше: Светослав Гоцев, Николай Учиков, Валентин Братоев, Георги Сеганов, Виктор Йосифов, Николай Пенчев и либеро - Теодор Салпаров. Спрямо първите срещи Николай Пенчев смени Тодор Скримов, а Светослав Гоцев - Николай Николов.

Гостите от Карибите бяха равностойни до първите прекъсвания, които и в трите гейма дойдоха при 8-7 за нашите. Пуерториканците дори успяха във втория и третия гейм да дръпнат със 7-5. И в давата случая Теодор Тодоров, който замени в началото на втория сет Виктор Йосифов, свали няколко топки в краката на гостите.

Снимка 378465

Източник: fivb.org

В средата на геймовете българите се успокояваха и натрупваха пет-шест точки разлика, с което всяка интрига изчезваше. Розалин Пенчев смени Валентин Братоев  и внесе мощ в атаката. До този момент Братоев показваше класата си мачкаше противниковата отбрана.

В края на третия гейм нашите се успокоиха и дадоха възможност на пуерториканците да постигнат голямата си цел срещу по-силните отбори да преминат 20-токовата граница.

Класиране в група "D" нa Световното първенство по волейбол 2018

Класиране в група "D" нa Световното първенство по волейбол 2018

Срещите се играят във Варна

Така се получи една спокойна тренировка пред многобройна публика. Липсата на каквато и да е интрига доведе до малко грешки, които вчера се оказаха фатални срещу Иран.

Утре България ще почива а в неделя ще играе отново от 20:30 часа с Куба, отбор явяващ се по-добра реплика на Пуерто Рико. Днешните ни съперници ще се опитат да вземат поне гейм в оставащите си два двубоя срешу Финландия и Куба. Те ще останат доволни от приятната екскурзия, която си направиха до българското Черноморие.

Снимка 378466

Източник: fivb.org