Българинът Пламен Константинов е вариант за селекционер на руския национален отбор, заяви генералният секретар на волейболната федерация на Русия - Александър Яременко.

"Константин Брянски се утвърди като един от кандидатите за мъжкия тим. Няма да бързаме с въпроса за назначаването на селекционера на националния отбор. Сигурни сме, че ще бъде руски треньор и е много приятно, че не се налага да търсим специалист в чужбина. След Спартакиадата ще вземем решение. Освен Брянски, кандидатите са Алексей Вербов, Александър Климкин и Андрей Воронков. Но Воронков би искал да работи в женския волейбол. Не бих изключил и българина Пламен Константинов, който вече е добре познат в Русия", коментира Яременко, цитиран от volley.ru.

Общото събрание на Българската федерация по волейбол прие бюджета за 2022 година

Общото събрание на Българската федерация по волейбол прие бюджета за 2022 година

Президентът на централата Любомир Ганев представи финансов проект за сезона на делегатите, които го подкрепиха единодушно при гласуването

От 2016 година Пламен Константинов е начело на Локомотив Новосибирск, като преди това работи и в Газпром-Югра Сургут и на Нижни Новгород. 48-годишният специалист е бивш селекционер на българския национален отбор.