Капитанът на волейболния ЦСКА Александра Костадинова поздрави отбора след гръмката победа над Левски София на полуфиналите за Купата на България.

"Червените" спечелиха вечното дерби с 3:0 и за втора поредна, и общо трета в последните 4 години, ще играят на финал в надпреварата.

"Мачът беше изключително труден, поздравления и за Левски, защото това е отбор с много опитни състезателки и качествени млади момичета. Срещата бе заредена с голяма емоция и сме много щастливи, че отново сме на финал. Дано този път да прекратим хегемонията на Марица. Тази победа ни носи психологическо предимство, но сега пък идва и по-трудното да спрем шампионките. Имаме самочувствието от трудните мачове, които спечелихме до момента, защото те ни дават увереност, че можем да се справим. Както бе и с Левски, с които водихме здрава битка", заяви Костадинова пред клубния сайт на ЦСКА.

Само на 20 години тя се утвърди като водещ състезател на столичанки и получи шанса да е капитан на тима.

"Да си капитан е отговорност, която човек трябва да си заслужи. От него зависи да вдигне отбора, да го води, не само на игрището, но и извън него. В мачове като с Левски напрежението е много голямо. Радвам се, че треньорките ми дадоха тази роля. Доволна съм, винаги може и повече. Дано в края на сезона всички да сме доволни от резултатите, които ще постигнем. Вярваме и ще се борим докрай да сложим край на хегемонията на Марица", каза още младата волейболистка.

Тя изрази и задоволството си от покачването на нивото във вътрешното първенство: "Тази година първенството е много равностойно, има по-конкурентни отбори - Славия, Левски, Дея, Марица, които са водещи към момента. Радвам се, че се вдига нивото, защото без конкуренция няма да има израстване и за нас. Това помага, защото ние сме млад отбор, с нови състезателки и в по-тежките мачове се вижда, че сработката ни се получава. На този фон отново сме на финал и доказваме, че ЦСКА може да се бори с всеки и ще опитаме да вземем купата".

Националите по волейбол с послание към Карягин

Националите по волейбол с послание към Карягин

"Лъвовете" посветиха победата над Нидерландия на контузения си съотборник