Българската национална телевизия ще излъчи пряко от турската столица Анкара срещите на дамския национален отбор от Европейското първенство по волейбол, което стартира в петък, 23 август. Домакини на надпреварата са четири държави - Турция, Полша, Унгария и Словакия.

За Евроволей 2019 тимът няма конкретна цел, но има амбиции да покаже игра от висока класа. Според Иван Петков, нито един съперник няма да бъде подценяван, като нашите са в група "А" със световния шампион Сърбия, домакините от Турция, Франция, Гърция и Финландия. Към следващата фаза продължават четири отбора. Фаворити са Сърбия и Турция. Според специалистите класирането за четвъртфинал на българките е сигурно.

Състав на България за европейското първенство за жени

Състав на България за европейското първенство за жени

Шампионатът на Стария континент започва на 23 август

Момичетата на Иван Петков, стартират участието си в груповата фаза с двубой срещу Франция на 23 август, петък  от 14:25 часа, като мачът ще бъде предаван пряко в ефира на БНТ3.

БНТ 3 ще ви направи свидетели и на втория двубой на "лъвиците" от Евроволей 2019 срещу Сърбия на 25 август, неделя от 16:55 часа.

На следващия ден, 26 август, понеделник, програмата на БНТ3 продължава с нов тежък сблъсък за националките ни, този път срещу домакина Турция от 19:25 ч.

На 27 август, вторник българките ще играят с Гърция от 19:25 часа, а в последния етап от груповата фаза БНТ 3 ще предава пряко в своя ефир двубоя България - Финландия на 29 август, четвъртък от 16:55 часа.