Халфът на ФК ЦСКА 1948 Ивайло Чочев получи наградата си за играч на месец декември. Той говори за напускането на някои от основните футболисти на тима, както и за евентуален свой трансфер.

"В първия полусезон изгубихме точки в мачове, в които бяхме фаворити. Важно е сега как ще започнем, тъй като ни напуснаха някои футболисти и имаме тежка програма. Целта е третото място, а за купата - дано Лудогорец се разконцентрира от това, че играят на много фронтове.

Надявам се да продължа да вкарвам и да печелим точки. Имаме класата да заменим напусналите, имаме и дълга скамейка, на която има добри футболисти, които до момента играеха по-малко. В първите мачове обаче напускането на останалите ще повлияе на играта ни.

Не мисля, че е имало футболисти, които да са били с второстепенна роля. Може би заради по-слаба моментна форма или нещо друго някои са играли по-малко. Ради Кирилов е национал, а Карагарен е опитен футболист с много качества. С напускането на Георги Русев те ще получат повече шанс", заяви Чочев.

Запитан дали самият той ще остане във ФК ЦСКА 1948, халфът отговори:

"Засега оставам, но този въпрос трябва да го зададете на ръководството. Интересът на ЦСКА  към мен бе само в медиите".

Първият мач на ФК ЦСКА 1948 за пролетния полусезон е на 10 февруари за Суперкупата срещу Лудогорец. Осем дни по-късно "червените" ще срещнат Етър в двубой за първенството.

"Ще бъдем готови физически със сигурност. Това е най-добрият отбор в България и те са фаворити, но ще пробваме да ги излъжем. Лудогорец обаче със сигурност е класа над останалите отбори", каза още той.

Найденов: Срещу няколко милиона, Чочев ще стане още по-страхотен човек

Найденов: Срещу няколко милиона, Чочев ще стане още по-страхотен човек

Ето подробности