Шампионката от миналата година на турнира в Хобарт - Мона Бартел, достигна полуфиналите в тенис надпреварата. За съжаление тя стори това след успех над първата ракета на България Цветана Пиронкова - 6:3, 6:3.

Двубоят стартира с размяна на пробиви за 1:1. И въпреки че Пиронкова вкарваше над 70% първи сервис, тя допусна нов и германката поведе с 3:2. При 5:2 Бартел сервираше за сета, но също прояви лабилност и българката отново спечели сервис гейма й. При 5:3 и начален удар на Пиронкова, Бартел пропусна няколко сетбола, но все пак затвори - 6:3.

За съжаление вторият сет започна също в полза на Бартел. Тя сравнително лесно успя да пробие и да дръпне в резултата с 3:1. Още по-неприятното бе, че Пиронкова веднага получи две точки да върне пробива, но ги пропусна. Това бе и последният шанс за българката в мача, тъй като Бартел без проблеми затвори с 6:3 за малко над час игра.

В полуфиналите Бартел ще играе с Моника Никулеску или Кирстен Флипкенс, информира Tennis24.bg.

За доброто си представяне на старта на сезона Цвети все пак спечели 70 точки за световната ранглиста. Следващият турнир на пловдивчанката е Australian Open. През миналата година тя достигна втори кръг в Мелбърн.