Защитаващият титлата си отбор на Италия ще играе срещу тимовете на Нидерландия, Белгия и Бразилия в груповата фаза на турнира за купа "Дейвис", неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже.

Четирите тима попаднаха в група "А", която ще се играе в Болоня.

Като особено интересна се очертава група "В", в която са финалистът от последните два сезона Австралия, четвъртфиналистът от последното издание Чехия, както и традиционно силните отбори на Франция и Испания. Мачовете от тази група ще се проведат във Валенсия.

Единствената група, в която и четирите отбора ще бъдат на неутрален терен, е група "С". Неин домакин е китайският град Чжухай, но тъй като домакините не играят в тази фаза, в нея ще бъдат Германия, 32-кратните шампиони от САЩ, Словакия и Чили.

Шампионът от 2022 година Канада е водач на група "D", в която са още полуфиналистът от последното издание на турнира Финландия, Великобритания и Аржентина. Срещите от тази група ще се играят в Манчестър.

Груповата фаза на купа "Дейвис" ще се проведе между 10 и 15 септември, а финалите са предвидени за ноември, като домакинът ще бъде определен на по-късен етап.

България научи евентуалните си съперници за Световна група II на Купа "Дейвис"

България научи евентуалните си съперници за Световна група II на Купа "Дейвис"

Ето кои са те