Серина Уилямс продължава преследването на осма титла на турнира от "Големия шлем" в Уимбълдън. Американката имаше нужда от малко повече от два часа за да сломи сънародничката си Алисън Риск с 6-4, 4-6, 6-3. Мачът беше много оспорван и премина през множество от обрати, защото и двете трудно удържаха сервиса си.

Симона Халеп е първата полуфиналистка на "Уимбълдън" 2019

Симона Халеп е първата полуфиналистка на "Уимбълдън" 2019

Румънката имаше трудности срещу китайката Шуай Джън само в първия сет

В първия сет на два пъти Риск излизаше с пробив напред, но Уилямс успя да измъкне последните три гейма след 38-минутна битка.

Постепенно сервисите влязоха в употреба и подаващите лесно печелеха подаванията си. Риск успя да пробие за 5-4 и безапелационно затвори сета с гейм на нула за още 43 минути.

Снимка 433139

Източник: GettyImages

Последната част беше много хаотична. Риск проби в първата партия, но Уилямс спечели следващите три гейма, два от които с брейк. Алисън отново натисна сервиса на противничката и успя да поддържа равновесие след 2-3 и 3-4. В осмия гейм се реши мача. Тогава Серина не успя да реализира три брейкбола, но все пак взе последното 12-о разиграване. Приключването на мача вече беше формалност за бившата световна №1.

Серина ще трябва да излезе още веднъж днес на корта за мач на шумялата двойка "Мърина". Името произлиза от Анди Мъри и Серина Уилямс. На полуфинал в четвъртък Уилямс ще срещне победителката от двубоя Джоана Конта (Великобритания) - Барбора Стрицова (Чехия).

Снимка 433138

Източник: GettyImages