Серина Уилямс се класира за полуфинал на US Open 2018. Фаворитката за трофея се наложи над финалистката от 2016 година Каролина Плишкова (Чехия) с 6-4, 6-3 за 1 час и 27 минути игра.

Анастасия Севастова детронира Слоун Стивънс и очаква звездна съперничка на полуфиналите на US Open

Латвийка детронира Стивънс, очаква звездна съперничка на полуфиналите на US Open

"Много се радвам, че този мач свърши и спечелих"

Това беше мач №100 за Серина на Централния корт във Флашинг Медоу. Тя започна колебливо и допусна ранен пробив. Плишкова играеше в типичния си мощен стил, с който в средата на миналата година за кратко беше стигнала до първото място в ранглистата на WTA.

В средата на първата част Уилямс натисна здраво и спечели 8 последователни гейма, довеждайки резултата до 6-4, 4-0. Серина за 14-и пореден път е на полуфинал в турнир от "Големия шлем". В тази фаза американката има само 5 загуби от 36 появявания на корта. Утрешната ѝ съперничка е латвийката Анастасия Севастова, детронирала досегашната шампионка Слоун Стивънс (САЩ).

"Благодаря на публиката, която ме подкрепяше толкова всеотдайно. Чувствах се зле, защото в първите минути играех зле и ги разочаровах. Миналата година по това време родих, така че няма какво да доказвам. Стремя се да играя освободено и да давам най-доброто от себе си във всеки мач. Загубих последните си два полуфинала тук и съм мотивирана този път да участвам в мача за титлата", каза след победата Уилямс.