12-кратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал ще играе на трева единствено на "Уимбълдън" 2019. Испанецът не е фен на този тип кортове, а и стилът му на игра не е подходящ за тях.

"През миналия сезон играх много добре на "Уимбълдън". Бях много близо до още една титла там", сподели Надал, говорейки за драматичната си загуба на полуфиналите от бъдещия шампион Новак Джокович след 8-10 гейма в петия сет.

Григор Димитров се бетонира на 46-ото място в ранглистата на ATP

Григор Димитров се бетонира на 46-ото място в ранглистата на ATP

Българинът е на по-малко от 2 хиляди точки от Топ 10

"Всички знаят, че обичам да играя на трева. Но и всички знаят, че вече не мога да играя в много поредни седмици, както преди десетина години. Така че, няма да участвам в други турнири на трева преди "Уимбълдън". Опитът ми подсказва, че точната подготовка може да се постигне и с добри тренировки и няколко мача на трева преди това. Защо да го променям, когато това работи за мен.

В последните сезони бях съвсем близо до титлата, през миналата година бях на точка от финала. Предпочитам да се чувствам добре физически и да бъда напълно здрав пред това да изиграя много подготвителни срещи", завърши Рафаел Надал.

"Матадора" от Майорка има две титли от "Големия шлем" в Англия - през 2008 и 2010 години.