Григор Димитров запази 46-ата позиция в ранглистата на ATP. Българинът има 997 точки и се намира на 2,000 точки от мечтано завръщане в Топ 10. За целта е необходимо само едно нещо - спечелването на "Уимбълдън" 2019. Десетият Фабио Фонини е с актив от 2,785 точки.

За сезона на трева българския тенис ас има да защитава общо 55 точки. 45 точки на турнира в "Куинс клъб", Лондон и 10 точки на Открития шампионат на Англия. Той можеше да започне изкачването си още тази седмица, но в последния момент отказа участие на турнира в Хертогенбош (Холандия), за който се беше записал. Въпреки това, работата с новия наставник Радеш Щепанек ще започне скоро да дава плодове.

Световна тенис ранглиста мъже

Световна тенис ранглиста мъже

Вижте класирането на най-добрите

В челото на световната ранглиста няма промени. Новак Джокович остава стабилно на върха, следван от Рафаел Надал и Роджър Федерер. Четвърти е финалистът от "Ролан Гарос" 2019 Доминик Тийм.

Карен Хачанов (Русия) и Фабио Фонини нахлуха в Топ 10 за сметка на неучаствалия в Париж Джон Иснър (САЩ) и Хуан Мартин дел Потро (Аржентина).

Другите трима българи в класацията зaпазват точковия си актив. Те имат леки промени в местата си в зависимост от това кой къде и кога е играл. Димитър Кузманов е №322, Александър Лазов е №488, Александър Лазаров е №498.