Носителят на 20 титли от Големия шлем испанецът Рафаел Надал сподели, че се надява да промени негативните резултати от последните си участия в във финалите на ATP в Лондон. Припомняме, че заключителният турнир на 8-те най-добри е един от малкото значими трофеи, които липсват в богатата витрина на "Краля на клея".

"Можем да откриваме извинения или причини, но в края на краищата, цифрите са си цифри. Мисля, че съм играл по-малко на закрито, отколкото на други места - без съмнение. Твърдата настилка в зала не е идеална за моя тенис още от началото на кариерата ми", сподели Надал.

"Смятам, че мога да играя малко по-добре на закрито през последните години, отколкото в началото на професионалния си път. Но числата сочат друго и не мога да се оправдая. Надявам се това да се промени тази седмица", добави испанецът.

Матадора е в група заедно с Доминик Тийм, Стефанос Циципас и Андрей Рубльов.

"Тъжно е, че играем без публика на този прекрасен корт. Това е нещо, което не е перфектно, но можем да играем тенис, така че не би трябвало изобщо да се оплакваме. Големи късметлии сме", добави Надал, който в неделя след 22:00 часа ще започне кампанията си с мач срещу Андрей Рубльов.

Министър Красен Кралев участва в церемонията по награждаване на шампиона на Sofia Open 2020

Министър Красен Кралев участва в церемонията по награждаване на шампиона на Sofia Open 2020

Горан Джокович благодари на министъра и на Стефан Цветков