Нормално ли е човек, който е израснал на червени кортове, да обича най-много да играе на трева?

Новак Джокович преодоля критичен момент срещу Мартон Фучович

Новак Джокович преодоля критичен момент срещу Мартон Фучович

Сърбинът извика няколко пъти физиотерапевт и лекар

Има и такива случаи и пример е най-добрият унгарски тенисист в момента.  Всъщност за предпочитанията на Мартон Фучович има някакво обяснение, защото той е шампион при юношите на "Уимбълдън" за 2010 г. и вероятно тогава е усетил, че тревните кортове му подхождат.

Още от първия си допир до ракетата на петгодишна възраст Фучович играе с по-големи от него. През 2003 г. става национален шампион в своята

възрастова група и Nike junior tour, което му дава право да участва на световния финал в Сън Сити (Южна Африка). Първият му голям успех е титлата на двойки при юношите на US Open през 2009 г.

Има основна роля в националния отбор до 18 г., който печели престижната купа "Валерио/Галеа" и това е първият успех за Унгария в лятно отборно състезание при юношите.

През юли 2010 г. Фучович става №1 в световната ранглиста при юношите и това е предпоставка за бъдещи победи при мъжете. Миналата година през

май той спечели първия си турнир от календара на АТП в Женева след победа над Петер Гойовчик (Гер) на финала, което го изкачи до №45 в ранглистата и го направи първия унгарец с титла от повече от четвърт век.

Мартон е основна фигура и в унгарския национален отбор за купа "Дейвис" и българската публика имаше възможност да го гледа в София в решителния плейоф през септември 2015 г., когато загубихме 2:3.

Кузманов отнесен от Фучович, България - Унгария 0:2

Кузманов отнесен от Фучович, България - Унгария 0:2

Само 5 гейма в три сета за Мико

Извън тениса Фучович обича да гледа футбол, най-вече Барселона. А в унгарската федерация отдавна са си отдъхнали, че като малък е избрал ракетата, а не баскетболната топка.