Изпълнителният директор на тенис турнира в Уимбълдън Ричард Люис също коментира демонстративния турнир "Адрия Тур", организиран от световния №1 Новак Джокович и последствията от него.

Пред британските медии, Люис пожела бързо възтановяване на всички засегнати от COVID-19, но и изрази мнение, че снимките, които заляха социалните мрежи от активностите и развлекателните дейности на играчите по време на турнира са разочароващи. Според него тенис обществото трябва да научи урока си от случилото се и това не бива да бъде повтаряно в бъдеще.

"Снимките, които се появиха в мрежата на играчи, които се прегръщат един друг, играят заедно баскетбол и купонясват, бяха разочароващи. Мисля, че това, което трябва да се вземе като поука е не само за състезателите, но и за организатори и администратори. Това е важен урок, който трябва да бъде научен", заяви Ричард Люис.

"Искрено се надявам, че когато международните тенис турнири се възобновят, спортът ще бъде по-дисциплиниран и ще се спазват нужните протоколи, които се прилагат за всеки турнир", добави той.

Тенис турнирите бяха преустановени в началото на март, а в последствие редица надпревари бяха отменени. Точно турнирът в Уимбълдън няма да се състои за първи път от 1945 година.

Неманя Матич: Мишките ще се извиняват на Новак Джокович

Неманя Матич: Мишките ще се извиняват на Новак Джокович

Футболистът защити световния №1 в тениса