Тихомир Грозданов и Петър Трендафилов са на полуфинал на международния тенис турнир за мъже от Carlsberg Cup, който се провежда на кортовете на Българския национален център в София и е с награден фонд 10 000 долара.

Тръгналият от квалификациите Петър Трендафилов победи Онджей Вацулик с 6:1, 7:5. Хасковлията имаше два сетбола при 5:1 и 40:15 срещу чеха, когато мачът беше спрян заради дъжда. При доиграването Трендафилов бързо затвори сета, а във втория поведе с 3:0 гейма. Вацулик изравни и направи още един пробив, за да сервира за изравняване на частите при 5:4. Българинът върна брейка и при 6:5 стигна до мачбол, който реализира след двойна грешка на съперника.

На полуфинала Петър излиза срещу №4 Гжегош Панфил от Полша, който надигра Кристиян Месарош с 6:3, 6:0.

Шестият в схемата Александър Лазов играе срещу поставения под №3 Жермен Жигунон от Белгия. Националът  спечели първата част с категоричното 6:1. Мачът беше спрян при 30:30 в първия гейм на втория сет. След като дъждът спря и кортът изсъхна, белгиецът успа да изравни общия резултат, благодарение на един пробив. В третия сет Жигунон поведе с пробив. Нов дъжд спря двубоя на левичаря от Пазарджик при 6:1, 4:6, 2:4.

Сутринта Тихомир Грозданов изигра отличен двубой в София и победи с 6:4, 6:2 Анджей Капас от Полша. В първата част националът започна с пробив, който му бе достатъчен за успеха. Същото се повтори и в началото на втория сет, но този път Тото постигна и още един брейк.

Ако времето поволи, днес трябва да се изиграе и финалната среща на двойки. В нея Динко Халачев и Петър Трендафилов излизат срещу водачите в схемата Капас и Панфил.