Григор Димитров разкри, че е мислел за отказване от тениса, но е намерил сили да продължи.

"Нещото, с което винаги съм бил горд, не са постиженията, а че не се предадох. Имал съм моменти, в които може би не исках да продължа. Не издържах. Никой не знае за това. Но намерих сили да продължа", разкри най-добрият ни тенисист пред bTV.

"Ние сме много сплотено семейство. Днес, осъзнавам, че споделям с родителите си много повече, отколкото преди години. Те усещат винаги, когато имам нужда да бъдат до мен. И има нещо много специално в това да кажа: "Искам да сте с мен". В забързания ритъм на дните ми, в моментите, в които е най-тежко, когато сме заедно, тогава и дните стават някак по-красиви", сподели още Гришо.

"Кортът е едно от най-самотните места на света. Там няма с кого да си кажеш нещо. Там имаш само себе си. Там трябва да слушаш себе си, да разбереш себе си, да изпращаш правилните сигнали към себе си. Ти си най-добрият си приятел. Всеки има този диалог със себе си. Особено, когато играеш. Това чувство в стомаха. Пулсът ми, който се ускорява. Нощта преди мач. Толкова моменти има още преди да започнеш мача. Там разбираш повече за себе си", откровен е Димитров.

"Всеки може да играе от дивана вкъщи. Баща ми обаче от дете ме е научил, че на корта има само един победител, а ние сме много в тура, това означава, че в повечето време останалите са губещи. Не може всички да сме вечно победители. Не искам да се защитавам и да отговарям. Не е моя работа. Моята работа е на корта", проявява разбиране той.

"Осъзнах какво означава за мен тази подкрепа, с българските знамена по трибуните, някъде около 2015 г. И от тогава, това чувство не ме е пускало нито за миг. Безценно е. Аз съм българин и колкото пъти побеждавам, побеждава и България. Ядосвам се, когато губя, защото губи България, губят и родителите ми", завърши Григор.