Григор Димитров заяви, че има тук-там болки, но това е ежедневие при тенисистите. Той изрази надежда, че тялото му ще бъде добре в четвъртък, когато ще се изправи във втория кръг на Ролан Гарос срещу финландеца Емил Русувуори.

"За момента съм добре. Имам тук-там болки, но това е ежедневие при нас. Бе важно да приключа възможно най-бързо, за да мога да си почина повече. Тези мачове са важни и за повечето от тях трябва да се подготвиш предимно психически отколкото физически, за да не изпускаш моментите", коментира Григор Димитров пред "Eurosport", след като се наложи с 6:0, 6:3, 6:2 над преминалия през квалификациите Тимофей Скатов в първи кръг на Ролан Гарос. Двубоят продължи помалко от два часа. Предходната седмица обаче Гришо достигането до финала в Женева и имаше по-малко от три дни за възстановяване.

Григор Димитров стартира ударно на "Ролан Гарос"

Григор Димитров стартира ударно на "Ролан Гарос"

Българинът се изправи в първи кръг срещу Тимофей Скатов

Той определи като добра играта си срещу казахстанеца: "Успях да задържа концентрация през цялото време и имах време да подготвя следващия сет веднага след първия. Започнах добре, продължих така и във втория, в третия бе важно да задържа концентрацията . Имаше вятър, започна да става тъмно, така че гледах да остана фокусиран."

За него Димитров предстои двубой срещу финландеца Емил Русувуори, срещу когото не е играл до момента: "Със сигурност няма да е лесен мач. Той играе много добре. Последната година постигна доста победи над добри играчи. Аз се чувствам отлично, надявам се тялото да бъде добре в четвъртък."

"Никога не може да гледаш повече от един мач напред. Това е валидно за всеки един играч. Аз не искам да гледам кой отпада, кой няма да играе в турнира. За мен това е спортът. Да се надяваме всичко да е добре от наша страна мач след мач", отговори той за очакванията си от турнира.

Григор взе отношение и по въпроса с топките и състоянието на настилката, от които много негови колеги изразиха недоволство. "За мен кортовете са доста бързи, топките са тежки, но това е за всички. По различно време са и по-различни. Всеки има своето виждане по отношение на настилка и топки. Никога не е лесно. Разликата е голяма, ако играеш около 12 часа и ако играеш след 5:30-6. Когато си в такъв турнир, по-важно е борбата. Почнеш ли да се фокусираш на другите неща, тогава нещата не стават добре за теб."