Днес ще се изиграят четвъртфиналите при мъжете на Уимбълдън 2017.

Григор Димитров не можа да се противопостави на мощната игра на Роджър Федерер

Григор Димитров не можа да се противопостави на мощната игра на Роджър Федерер

Българинът беше равностоен в първите осем гейма

На централния корт от 15:00 часа надеждата на домакините Анди Мъри ще играе с последния оцелял американец Сам Куери. Мъри има 7 победи и 1 загуба срещу Куери. Единствената победа на Сам е от 2010-а година на финал на турнира в Лос Анджелис. Шотландецът е колеблив от началото на сезона, но започна да измъква мачовете си. С подкрепата на публиката очакванията са Мъри да продължи защитата на титлата си от миналата година. Коефициентите са: 1.14 на 5.50 за шотландеца.

В същото време на корт №1 героят от понеделник Жил Мюлер от Люксембург ще опита да повтори подвига си срещу Марин Чилич. Хърватинът Чилич е фаворит с оглед на безапелационните си победи до момента и неспасяемите начални удари, които изпълнява. Но човек елиминирал Рафаел Надал не може да бъде подценяван.

Снимка 302883

Източник: GettyImages

Двубоите от долната половина на схемата са втори по програма на двата основни корта.

Швейцарецът Роджър Федерер се очаква да премине през канадеца Милош Раонич. През миналата година Раонич спечели полуфинала срещу Федерер, но през този сезон разликата в класите в полза на Маестрото е огромна. Това ще бъде мач №100 за Федерер на Уимбълдън.

В мач №2 на корт №1 Томаш Бердих ще опита да обърне негативната тенденция от мачовете си срещу Новак Джокович. Чехът има 2 победи и 25 загуби в мочовете си със сърбина. Ако Ноле отпадне, това ще запази първото място на Анди Мъри в ранглистата на АТП.

Според специалистите двата полуфинала ще бъдат: Анди Мъри срещу Марин Чилич и класиката Роджър Федерер срещу Новак Джокович.

Снимка 302382

Източник: GettyImages