Босненският тенисист Дамир Джумхур, който е "редовен клиент" на Григор Димитров, изрази съмнения, че сезонът на трева ще се проведе през тази година. На 12 март ATP отложи всички мачове за шест седмици заради пандемията от COVID-19, а преди дни суспендирането на всички турнири се удължи до 7 юни.

Новак Джокович ще дари 1 млн. евро за респиратори и друго медицинско оборудване

Новак Джокович ще дари 1 млн. евро за респиратори и друго медицинско оборудване

Дарението ще бъде за болниците в родината му Сърбия

На 8 юни би трябвало да започне сезонът на трева и засега не са направени нови изявления за отлагане. Според Джумхур обаче, именно това най-вероятно ще се случи.

"Разговаряйки с другите играчи, силно се съмняваме, че сезонът ще се възобнови в началото на юни. С начина, по който вървят нещата, паузата вероятно ще се удължи. Целият сезон може да бъде отменен - ​​например, ние не виждаме смисъл във възобновяването на сезона през август ", каза Джумхур пред "Фена ", цитиран от TennisWorldUSA.

В момента босненецът е под №107 в света и прекарва времето си в Белград. Той разкри, че се е посветил изцяло на домашни тренировки в опит да запази максимално добра форма. Както всички останали спортисти, той също призова хората да си останат у дома и да бъда отговорни в битката с пандемията.