Ясни са всички тенисисти, които ще вземат участие на "Sofia Open 2018" следващата година. Турнирът ще се проведе от 4-ти до 11-ти февруари.

Григор Димитров, който е и носител на трофея, е единственият състезател от Топ 10, който ще вземе участие.

Григор Димитров: Не искам да бъда запомнен само с тенис изявите си

Григор: Няма как тенисът да е всичко за мен, искам да правя и други неща с живота си

"Този спорт е специфичен свят, който променя хората"

Давид Гофен, срещу когото Гришо игра финал миналата година, Доминик Тийм и Роберто Баутиста Агут няма да вземат участие.

За трофея пък ще се бори нареденият под №25 в света Жил Мюлер (Люксембург). В България би трябвало да пристигне и бившият №16 в света Филип Колшрайбер (Германия), който в момента е 29-ти.

Победителят в първото издание на турнира "Следващата генерация" - кореецът Хьон Чун, също е избрал да участва на "Sofia Open". 

Григор Димитров остава трети в света навръх Коледа

Григор Димитров остава трети в света навръх Коледа

Без промяна за българина в световната ранглиста

"Много сме доволни от участието на Григор Димитров и други трима играчи от топ 30. Приветстваме с добре дошъл Хьон Чун след страхотната му година, чиято кулминация беше спечелването на турнира "Следващата генерация" в Милано. Бих искал да благодаря на София и гражданите на столицата за тяхната безрезервна подкрепа към "Sofia Open". Очаква ни истински празник на тениса и съществено събитие в годината, в която София е Европейска столица на спорта", заяви турнирният директор на "Sofia Open 2018" - Пол Макнами.

Филип Крайнович също ще вземе участие. Освен Григор Димитров в българската столица ще играе още един тенисист, който е бил в топ 10 в света - бившият №8 Михаил Южни (Русия). В надпреварата ще участва и бившият №12 в света на сингъл и шампион на двойки от София през 2017-а Виктор Троицки (Сърбия). В България ще играе и полуфиналистът от "Мастърс 1000" в Канада през 2017 година Робин Хаасе, както и стигалият до №18 в ранглистата Андреас Сепи (Италия). 

Участието си турнира заявиха още Денис Истомин (Узбекистан), Жоао Соуса (Португалия), Йен-Хсун Лу (Тайван), Евгени Донской (Русия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матю Ебдън (Австралия), Раду Албот (Молдова), Ласло Джере (Сърбия), Максимилиан Мартерер (Германия), Лукаш Лацко (Словакия), Мариус Копил (Румъния).