Дамите на САЩ и Испания ще спорят за титлата на световното първенство по водна топка в Будапеща. Двата отбора са шампиони от последните две първенства. В Казан 2015 американките взеха златните медали, а 2 години по-рано в Барселона същото сториха испанките.

Унгария разгроми Русия на Световното по водна топка

Унгария разгроми Русия на Световното по водна топка

Хърватите надделяха трудно над Италия

В първия полуфинал снощи САЩ имаха много трудно начало в мача си с Русия. Рускините започнаха здраво и поведоха с 2-0 и 4-2. Едва в края на първата част олимпийските шампионки наложиха мощната си игра и до дългата почивка от 5 минути вкараха 9 гола и допуснаха само 1.

Добрата преднина даде възможност на американките да играят за време и през  второто полувреме вкараха 3 гола. Все пак те ще защитават титлата си след победа с 14-9.

Испания победи изненадата Канада с 12-10. Иберийките поведоха от самото начало и поддържаха разлика от 2-3 гола през цялата среща.

Срещите за определяне на местата от пето до осмо бяха много оспорвани. Домакините от Унгария победиха Гърция с 10-9, а Италия имаше нужда от дузпи за да се справи с Австралия. Срещата завърши 11-11, а при наказателните удари италианките спечелиха с 7-6.

Снимка 305768