Георги Валентинов

Българският ММА боец Георги Валентинов победи талантливия венецуелец Рони Александър по време на ММА състезанието Real Pain Challenge (RPC), което е част от грандиозния експо-фестивал на силовите и бойни спортове Be Strong.

Голямото събитие се проведе снощи в столичната "Арена Армеец", информират от ПРофайл.

От сутринта до вечерта най-голямата зала на Балканите бе домакин на състезания по жиу-житцу, граплинг, муай-тай, културизъм, бикини фитнес, стронг фит и други силови дисциплини, които ще текат през целия ден. ММА състезанието, организирано от RPC започна вечерта в 21:00.

Валентинов и Александър трябваше да се срещнат през юли във Варна, но контузия на българина по време на тренировки го извади от двубоя. Старозагорецът бързо се възстанови и преди месец записа сериозна победа на ММА състезание в Русия, където разби член на руските спецчасти и шампион по ръкопашен бой, Сергей Сизих. След три рунда доминация домакините единодушно дадоха победата за Валентинов. Сега той защити честта на България срещу Рони Александър, който вече има няколко български скалпа на пояса си.

Венецуелецът бързо набра популярност у нас, след като доминира през цялото време един от най-добрите ни състезатели по ММА и бойно самбо, Румен Димитров по време на състезанието Max Fight 28 през август 2012-та. Въпреки убедителната игра и нанесените поражение след скандално съдийско решение, Димитров бе избран за победител. Това предизвика бурна реакция на публиката, които, въпреки че подкрепяха българина, видяха тоталното превъзходство на Александър. Веднага след това срещата бе променена на несъстояла се.

На 1 март тази година Александър отново записа участие у нас - този път срещу брата на Румен - Росен Димитров. Срещата приключи изключително бързо и атрактивно като Рони стана автор на един от най-тежките нокаути в българския ММА. Въпреки класата и опита на Росен, Александър успя да го нокаутира със запазената си марка - атрактивен удар с крак.

След това венецуелецът трябваше да се изправи срещу Георги Валентинов, но поради контузията си, българинът бе заменен от коравия руснак Саид Халилов, който обаче също не затрудни талантливия Александър.
На 19 октомври Георги Валентинов смело показа на Рони Александър от какво са направени българските атлети в MMA състезанието RPC, част от фестивала Be Strong.

Битката започна много оспорвано, като и двамата бойци в началото разучаваха стила един на друг, а след това започнаха постепенно да увеличават темпото. Редуваха се събаряния, много бързи и атрактивни размени в стойка. За пръв път от доста време насам Рони Александър изглеждаше уязвим. И двамата продължиха да ускоряват темпото и през трите рунда, като в крайна сметка след много напрегнат двубой се стигна до съдийско решение, което бе отсъдено в полза на Валентинов.