Съставеният изцяло от аматьори тим по вдигане на тежести на Славия спечели изненадващо отборната титла на България при мъжете.

Във II кръг на отборния ни шампионат в Асеновград през уикенда щангистите-любители, трениращи при бившия европейски шампион и треньор на националите Здравко Стоичков, се справи с конкуренцията на дузина тимове. При това съставени не просто от професионалисти, но и с национални състезатели в редиците си, като Титан (Варна), Христо Бъчваров (Сливен), Русе, Асеновец (Асеновград), Старт (Червен бряг).

След I кръг на отборния шампионат, проведен през лятото, Славия бе на трето място, но в Асеновград и четиримата му състезатели спечелиха медали. Радослав Овчаров победи в кат. 96 кг с двубой от 290 кг (130+160), а втори е съотборникът му Александър Гейман с 270 кг (120+155). В кат. 89 кг славистите също са първи и втори: Берт Илиев с 255 кг (110+145) и Слав Стоянов с 250 кг (115+135).

И четиримата щангисти работят, а в свободното си време ходят да тренират в залата на "белите" при Здравко Стоичков. Те обаче събраха общо 499 т., достатъчни за отборната титла на Славия.

На второ място, с 493, се класира Христо Бъчваров (Сливен), в който са най-добрият ни щангист в момента Божидар Андреев и още един национал - Петър Ангелов. Трети е Аполон (Стара Загора) с 345 т., а четвърти - Преслав (Велеки Преслав) с 305.

България спечели втори медал на продължаващия онлайн турнир за Световната купа по вдигане на тежести

България спечели втори медал на продължаващия онлайн турнир за Световната купа по вдигане на тежести

При кадетите Георги Йочев грабна бронза