Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев заяви, че община Бургас трябва да носи отговорност за състоянието, в което се намира "Арена Бургас". Той допълни, че отговорност ще се търси и от дружеството "Академика 2011" ЕАД.

"Докладът е направен от звеното за вътрешен одит към Министерството на младежта и спорта. Това е една от перлите в арсенала на ММС, но когато влезеш вътре си личи едно некачествено изпълнение на строителството. Виждат се много неща, дори и от неспециалист. Подовете са на такава груба настилка. Трите сектора имат фуги, които не са направени, както трябва. Има разминаване в нивата на секторите.

Личи си, че е строено некачествено, че е бързано, въпреки че тази зала се строи от 2014 година. За момента това, което може да се прави вътре е единствено да се провеждат състезания по спортна гимнастика, но преди това трябва да се купи необходимото оборудване.

Това, което показва нашия одит е, че има несъответствия. Има неща, които несъответстват.

В момента в залата не могат да се провеждат други спортове", сподели Илиев пред bTV.

"След като се монтира оборудването може да се използва за спортна гимнастика. Разпоредих да се завърши в най-бърз вид, за да може да се използва за всички спортове. Какво точно се случва в момента? Аз работя по документи. Отговорността трябва да бъде носена от хората, които са строили залата.

Залата първо е възложена да бъде строена от община Бургас през 2014 година. Абсолютно със сигурност трябва да носи тя отговорност. Оборудването струва 4,4 милиона лева. Това е един добър пример как е строено хаотично, как никой не носи отговорност. Тези примери не са само по "Арена Бургас", а и по строенето на магистралите и други обекти. Търсим отговорност и от "Академика".

Естествено, че залата ще бъде допълнително оскъпена, за да бъде завършена. Пуснали сме към АДФИ да се направи инспекция. Ще се разследва и в рамките на структурите", каза още Димитър Илиев.

"Арена Бургас" беше открита официално в присъствието на президента Румен Радев, министър Весела Лечева и кмета на града Димитър Николов

"Арена Бургас" беше открита официално в присъствието на президента Румен Радев, министър Весела Лечева и кмета на града Димитър Николов

"Приключи едно дълго чакане, изпълнено с големи надежди. Днес България и Бургас имат едно модерно спортно съоръжение"