Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в церемонията по официалното откриване на ІV Европейско първенство по футзал за глухи - жени и мъже, в столичната зала „Арена Армеец".

Шампионатът, в който участват 16 отбора при мъжете и 14 при жените, се организира под патронажа на министър Красен Кралев от Спортната федерация на глухите в България с активната подкрепа на Столична община и Българския футболен съюз.

„Това домакинство е поредното признание не само за успехите на нашите състезатели, които в последните години се представят отлично, но и за отговорната работа на Спортната федерация на глухите в България, превърнала дейността си в своя мисия, кауза и призвание, заяви министър Красен Кралев при откриването. - Горд съм с представянето на нашите момчета и съм убеден, че отборът ни ще има успех. Пожелавам на всички успешен старт и вярвам, че на този шампионат България ще спечели още много нови приятели".

Официални гости на церемонията бяха народните представители Красимир Велчев, Даниела Дариткова и Светлана Ангелова, ректорът на Националната спортна академия доц. Пенчо Гешев, изпълнителният директор на БФС Антон Попов и представители на Столична община.

Шампионатът беше открит от Гуидо Занекия - член на борда на Европейската спортна организация на глухите, който благодари на България за добрата организация на първенството. Отборите бяха поздравени и от председателя на Спортната федерация на глухите в България Николай Николов.

Начело на българския отбор са треньорите Борислав Фердинандов и Иван Стоилов. Мачовете се ръководят от наши елитни съдии, както и от рефери от УЕФА.

Веднага след церемонията по откриването започна футболната среща между България и Франция.