Втората ракета на България Линда Зечири взе титлата на Откритото първенство на България по бадминтон. 19-годишната левичарка, която тренира в Дания, спечели без игра, защото Петя Неделчева се отказа.

Номер едно в схемата получила травма още вчера в бедрото. Неделчева обявила в събота, че ще играе само в един от двата финала заради контузията. Първи по ред бил този на двойки, който тя спечели с Дияна Димова с 2:0 гейма срещу рускините Прокопенко/Чернявска.

Утре националният ни отбор заминава за Световното първенство в Испания. Много вероятно 23-годишната Петя, която е №10 в света и поставена в схемата, да играе на обезболяващи инжекции .

За шампионката Зечири това е първи голям успех при жените.

„Щастлива съм, че взех титлата в София, но ми се искаше да я спечеля с игра - каза за Топспорт.бг Линда. - Мисля, че бях готова за битка с Неделчева и смятам, че съм достатъчно подготвена да я победя".

При мъжете в драматичен финал победи Сергей Ивльов от Русия, който се наложи с 2:1 гейма над датчанина Михаел Кристенсен. В контрагейма руснакът се наложи с 23:21 точки.