Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева се срещна днес със специалния пратеник на ФИДЕ Даниел Флореа. Флореа е член на Конституционната комисия на ФИДЕ и е командирован в страната ни, за да изясни ситуацията с шахматната дейност в България.

Преди срещата в Министерството на младежта и спорта Флореа, който е юрист и бивш съдия, е провел срещи и с всички заинтересовани страни.

В разговора с представителя на Международната федерация по шахмат Лечева съобщи какви са законовите процедури, които е спазила лицензионната комисия на ММС. Министърът на младежта и спорта беше категорична, че в работата си институцията се води единствено от правилниците и спазването на закона.

Весела Лечева: До края на март трябва да бъде одобрен идейният проект за стадиона на ЦСКА

Весела Лечева: До края на март трябва да бъде одобрен идейният проект за стадиона на ЦСКА

Ето какво каза

По инициатива на министър Лечева в следващите седмици ще се проведе нова среща, на която ще бъдат поканени както председателят на Българска федерация по шахмат 2022, така и тези на другите организации, които искат да развиват спорта.

Лечева отправи покана за втора среща към Даниел Флореа в качеството му на член на Конституционната комисия на ФИДЕ, както и към представителя на Европейската шахматна федерация Ералд Дервиши.