Спортният министър Весела Лечева коментира актуалната ситуация около стадион "Българска армия".

"В средата на февруари беше създадено дружеството "Спортни имоти Българска армия", в което равни дялове имат футболен клуб ЦСКА и държавата чрез своето дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД. "Сердика спортни имоти" ЕАД е акционер с 50% дялово участие (28 498 000 лева) от всички акции от капитала на новото дружество", започна Лечева.

Саша Илич остави всичките си предшественици в ЦСКА от 2016-а насам зад себе си

Саша Илич остави всичките си предшественици в ЦСКА от 2016-а насам зад себе си

Той е треньорът на отбора с най-голям процент победи

"Като първа и необходима стъпка за апортната вноска от страна на ЦСКА бяха преведени по сметките на съвместното дружество 7 124 500 лева. Това са 25% от средствата, които трябва да бъдат дадени от страна на клуба. До края на март трябва да бъде одобрен идейният проект", продължи спортният министър.

"В документите за съвместното дружество се разписани ясни срокове за всичко и ако те не бъдат спазени, може да се пристъпи към разваляне на дружеството. Надявам се да не се стигне до подобен сценарий, защото новият стадион на ЦСКА е желан от всички фенове на клуба. На този етап всичко върви по план, държавата и ЦСКА взаимодействат в името на развитието на спорта", каза Весела Лечева пред БТА.