Световните шампиони по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки ще изнесат спектакъл за българските си почитатели. Шоуто ще бъде на 5 май от 18,30 часа в Зимния дворец в столицата.

Новината съобщи за Топспорт.бг самата Денкова.

"От ДАМС и нашата федерация решиха да организират тази гала, за да ни поздравят за титлата от Калгари - обясни Албена. - Ще изпълним няколко съчетания, за да зарадваме почитателите ни у нас, които рядко могат да ни гледат на живо. Финансова подкрепа за представлението оказа Vivatel. Освен ние с Максим, ще вземат участие и млади фигуристи, между които ще има представители на нашия клуб "Денкова и Стависки".


Цените на билетите ще бъдат максимум 5 лева. Те ще се продават на касите пред националния стадион "Васил Левски" и в Зимния дворец.


В шоуто ще участва дует КариZма. Магдалена Малеева ще върне жеста на Албена и Максим, които бяха на нейния бенефис в петък и е обещала да присъства.

Водещи на проявата ще бъдат журналистката от БНТ Цветелина Абрашева и водещият на "Втори тотошанс" Ивайло Гаврилов.

Докато Абрашева като бивша фигуристка нямаше никакви проблеми да репетира за шоуто, като се пързаля, то двуметровият екс волейболен национал Гаврилов за първи път сложил кънки.

"В началото беше кошмар - разказа Ивайло. - Аз нося 49-и номер обувки, а едвам намериха хокейни кънки №47. Пръстите на краката ми направо се подвиха. Добре че Албена Денкова ми беше личен треньор, та бързо напреднах и сега дори сам прекосявам пързалката".