Трикратният световен шампион по бойно самбо Росен Димитров - Близнака бе една от звездите на уникалната по рода си бойна гала вечер „GALAXY FIGHT NIGHT", провела се късно снощи в столицата. Надпреварата се проведе в нестандартни за родната реалност условия, на фона на открития плувен басейн на комплекс „Camay Beach" в столицата. Треньорът на националния отбор по самбо и бойно самбо Димитров надделя над носителя на черен колан по бразилско жиу жицу Адрия Виняс, в един от топсблъсъците на вечерта. Събитието бе организирано от WINNER BOXING PROMOTION, със съдействието на TWINS MMA, като в рамките на едва няколко часа бяха представени мачове по бокс, К-1 и ММА.

Зрелището започна с боксови мачове, четвъртият двубой беше по правилата на К-1, след което отново се завъртяха боксови срещи, последната от които между най-добрата българска боксьорка Галя Иванова - носителка на няколко световни купи и нейната сръбска съперничка, която се опита да отнеме славата на опонентката си. Това бе и най-дългият и техничен мач на вечерта - 6 рунда по 2 минути. По време на двубоя двете състезателки не спряха да нанасят удари, като след всяка серия Галя се изтегляше много добре, на дистанция и не позволи на Жасмина Наджи да нанесе тежък удар. В петия рунд нашето момиче се озова на пода, но в следствие само на подхлъзване. След шестия рунд всички бяха убедени в това кой е заслуженият победител.

Ето и подробности за победите на Росен Димитров, Дидо Топалски, Никола Дипчиков и останалите състезатели:

В началото на ММА боевете Никола Дипчиков победи чрез ТКО Феличиано Ел Кастильо, по традиция още в първи рунд, след две събаряния и последвани удари на земята. Испанецът призна превъзходството на съперника си.

Деян Топалски участва в титулярната си категория до 84 кг. В трирундов мач той надви опонента си от Македония - Илия Андов с нокаут. С успеха си българският боец продължава без загуба на родна земя, като е записал вече 10 победи. Двете поражения в кариерата му са на силни руски турнири. В последните месеци Деян подобри боксовите си умения в клуб WINNER BOXING, под ръководството на Венци Иванов. В самия мач вчера Топалски достигна до победата във втория рунд. Деян имаше затруднения в началото, но след нанесени корекции от треньорския щаб успя да пласира точен удар и да приключи мача.

Росен Димитров пък надделя чрез душене над Адрия Виняс, като направи това в края на първия рунд.

Резултатите от всички мачове:

- Мартин Аврамски завърши на равно с Анатоли Любенов
- Тони Савов победи Ивайло Николаев със съдийско решение
- Бранко Бабачев победи чрез ТКО Стефан Тодоров в първи рунд
- Бончо Бонев победи чрез съдийско решение Коко Колев
- Теодора Христова победи чрез съдийско решение Глория Василева с 2 на 1 съдийски гласа
- Борислава Горанова победи чрез съдийско решение Виолета Ангелова
- Димитър Спайски победи чрез съдийско решение Георги Стефанов
- Драгомир Кажевич (Македония) победи чрез нокаут Димитър Балев
- Галя Иванова победи чрез съдийско решение Жасмина Наджи

Очаквайте подробности!