Сингапурският бизнесмен от индийски произход Анил Мурти бе освободен от длъжността президент на Валенсия от Административния съвет на клуба, съобщиха от управата на отбора от Ла Лига в специално комюнике.

"Административният съвет смята, че е нужна промяна на лидера, за да спечелим отново доверието на привържениците и да върнем Валенсия на пътя на успеха. Ето защо Анил Мурти престава да бъде президент на Валенсия веднага", обявиха от клуба.

Валенсия се похвали с юношески национал на България

Валенсия се похвали с юношески национал на България

"Прилепите" похвалиха Давид Василев

Валенсия обяви и номинацията на Шон Баи, който беше директор на Академията на Валенсия, на поста генерален директор. В очакване на нов президент той ще управлява клуба в спортен план, под контрола на Административния съвет.

През април няколко записа, разкрити от валенсианския спортен вестник "Супердепорте", показват, че Мурти е оправял много критики към Испанската федерация, към футболистите от отбора си, към феновете и бивши шефове.

На 21-ви май повече от 10 хиляди привърженици на Валенсия се събраха пред стадиона по време на мача със Селта Виго, за да протестират срещу управлението на клуба от основния акционер Петер Лим и президента Анил Мурти.