Много млади футболисти се отказват от мечтата си да се превърнат в професионални играчи. Или образованието се изпречва на пътя им, или пък си намират работа. Но не такъв е случаят с Енрик Гайего, който никога не се отказва от мечтата си.

Историята му е наистина вдъхновяваща. Миналата седмица Хетафе подписа с 32-годишния футболист, което значи, че той ще играе в Лига Европа, след като тимът завърши на пето място през изминалия сезон. Гайего прави професионалния си дебют преди по-малко от година. Това се случва през август 2018-а, когато 31-годишният футболист играе за Естремадура и побеждава Депортиво Ла Коруня с 1:0. Преди това той играе за няколко аматьорски отбора, като същевременно работи като шофьор на камион и строител. Също така монтира климатици.

След като преминава в Естремадура през януари 2018 година, той прави впечатление и помага на тима да си спечели промоция за Сегунда Дивисион. След това идва и професионалният му дебют - на 24 август 2018-а. През септември се отчита с хеттрик при победата над Райо Махадаонда с 4:1, а през ноември отбелязва четири гола на Реус Депортиу. През декември е обявен за "играч на месеца" на Сегунда Дивисион. Представянето на испанеца - той отбелязва 15 гола за по-малко от четири месеца - така привлича вниманието на отбора на Ла Лига Уеска, които го купуват за 2 милиона евро през януари 2019 г. Най-накрая попада сред големите момчета.

"Много хора играеха на високо ниво в младежкия футбол, но после по различни причини така и не достигнаха нивото, което очакваха", казва той. "Винаги съм тренирал по един и същи начин, бях в една и съща лига години наред, но след това получих възможност и се възползвах от нея".

Гайего не успя да помогне на Уеска да остане в Ла Лига, за тях има 7 победи от 38 мача, но пък впечатли Хетафе с качествата си. Нападателят иска историята му да служи като пример за всички онези, които искат да стигнат върха.

"Надявам се това, което се случи с мен, да послужи като пример за младите футболисти и да ги мотивира да продължават да работят, за да направят тази крачка в кариерата си," казва той.

Каква забележителна история!

Реал продава млад нападател на Удинезе за 1,5 милиона евро

Реал продава млад нападател на Удинезе за 1,5 милиона евро

Кристо беше желан от много испански отбори