Ангел Славков сподели след нулевото равенство с Ботев (Пловдив), че всеки мач за Славия е малка война, която тимът трябва да спечели.

"Искам да поздравя играчите на Славия, че оставиха душа и сърце на терена. Всеки даде най-доброто от себе си. За съжаление, не успяхме да победим. Всеки мач за нас е малка война, която трябва да спечелим. Имаме желание да спечелим седмото място и да се класираме на бараж. Имахме пет човека - двама наказани и трима контузени. На пейката имах повече юноши, наши таланти, но още не са готови за такава битка.

Много съм благодарен, че всичко, което тренирахме с изключение на головете, го изпълнихме. Вътре имаше взаимопомощ, взаимозаменяемост. Смятам, че стана интересен мач за феновете. Благодаря на нашите привърженици, че отново бяха с нас. Надявам се да ги зарадваме да ни съпътстват и в чужбина.

Цялата седмица тренираме модели в атака, завършване, но не се получава. Противникът също имаше своите шансове. Имахме греда, те също удариха такава, Ники Кръстев спаси две положения много чисти.

При нас няма никакво напрежение. При нас има пълно спокойствие в съблекалнята. Напрежението трябва да бъде някъде другаде. Аз искам футболистите на Славия да бъдат спокойни. Футболът не е война, война е, че искаме да се класираме някъде по на-високо. В Кърджали ще бъде интересен двубой. Не мога да кажа, че в един мач ще се реши всичко", завърши треньорът на Славия.

Ботев (Пд) - Славия 0:0 в мач от efbet Лига

Прокобата не си тръгва от "Колежа", Ботев остава без победа и отбелязан гол в реновирания си дом

Седмото място вече е под сериозна въпросителна за Славия