Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо пое вината за скандалната загуба на тима с 1:6 от Бодьо/Глимт в среща от груповата фаза на Лига на конференциите.

"Аз реших да заложа на този стартов състав, така че вината е моя. Направих го с добри намерения, така че да дам шанс на футболистите, които работят здраво и ротирах състава спрямо терена и студеното време. Аз реших да дам почивка на много играчи. Загубихме срещу отбор, който днес показа повече качества от нас. Просто е.

Ако можех да играя с едни и същи 11 футболисти, щях да го направя. Рискована беше ротацията, защото има огромна дупка в качествата между двете групи играчи. Знам лимита на състава си. Това не е нещо ново за мен, но очаквах по-добро представяне. Както казах мой беше избора, така че поемам отговорност.

Всяка загуба нанася щети. Говорих с играчите и бях честен. Бях честен с тях, не мога да бъда с вас. Никога не съм крил, че сме отбор с много ограничения. Имаме 13 футболисти, които представляват тима. Останалите са на друго ниво. Поне сега няма да бъда питан защо залагам на едни и същи футболисти.

Основният ни отбор играе добре. Заслужавахме повече точки, имаме правилния манталитет. С този манталитет ще играем в неделя. След загубата с 1:6 вече си казахме някои неща. Няма да споделя какво. Ще продължа да работя насаме, без да разгласям вътрешните ни проблеми", каза Моуриньо.

Бодьо/Глимт победи Рома с 6:1 в Лигата на конференциите

Бодьо/Глимт поднесе сензацията на вечерта, разбивайки Рома с 6:1

Норвежците поведоха групата