Треньорът на Рома Жозе Моуриньо даде пресконференция в навечерието на утрешния мач срещу ЦСКА в Лигата на Конференциите.

Той заяви, че отборът му е подготвен за мача и че иска да спечели Лигата на Конференциите.

"Направихме едва 5 победи, а не 50. Няма причина да бъдем  ултра оптимистични и позитивни. Положителните резултати са важни, защото помагат за развитието на отбора. Феновете също трябва да бъдат балансирани като нас, те трябва да разберат, че това е процес и ние работим само от два месеца. Има ли еволюция? Да, разбира се, но сме спокойни. Фактът, че стадионът винаги е пълен е хубав и може да накара властите да разберат, че има огромно желание от страна на всички италиански отбори и феновете да могат да отидат на стадиона с нормалност и следователно със 100% капацитет."

"Играчите ми са интелигентни и разбират нещата. Стефан Ел Шаарауи разбира перфектно, че е много важен играч. Той е за титуляр. Сезонът не е магистрала, а криволичещ път. Играчите трябва да разберат, че без тях сме мъртви, не можем да играем само с 10 или 11 играчи. Сега той расте и има много опит. Преди Сасуоло казах на Стефан, че ще е титуляр срещу ЦСКА. Всички играчи са по-отговорни от мен в съблекалнята. В този смисъл групата работи добре помежду си и чувствам, че мисията ми като лидер е много лесна, защото колективът е добър".

Пет причини ЦСКА отново да не загуби на "Олимпико"

Пет причини ЦСКА отново да не загуби на "Олимпико"

Възможно най-трудното начало в груповата фаза за "армейците"

"Това е нов турнир и бих искал да спечелим Лигата на Конференциите, но сега мисля само за утре и първата стъпка е да спечелим групата. Никой играч няма да получи почивка, всички ще бъдем на линия. Това е колективен спорт".

"Може да се каже, че Рома се представи добре в Лига Европа миналата година. Поражението срещу Манчестър беше тежко, те бяха отбор с различна сила, а Рома беше в затруднение. Аз искам да предам на играчите следния манталитет: следващият мач е най-важен. И когато играем за Купата на Италия пак трябва да бъде същото. Така ми харесва и ще го направим. Искам отборът да е готов във всички състезания. Сега обаче мислим само за утрешния мач".

"Анализирахме грешките от мача със Сасуоло. Работим постоянно в тази насока. Не сме перфектни и ни предстои много работа. Убеден съм, че дори и без магическия гол на Ел Шаарауи, хората пак щяха да се приберат вкъщи доволни, знаейки, че сме дали всичко на терена".

"Сега срещаме отбор, който Рома е побеждавал и от който е губил. Добър отбор", каза "Специалния" за ЦСКА.