Вечерната сесия на Откритото първенство на Франция тази година ще бъде изместена с половин час напред, каза директорът на турнира Амели Моресмо.

"Тя ще започне в 20.00 местно време с интерактивно шоу, а първата точка ще бъде изиграна в 20.30", каза тя на пресконференция.

Миналата година играчите на корта "Филип Шатрие" започваха да загряват в 20.45, а програмата беше доста критикуване заради липсата на обществен транспорт в случай на късен край на мача.

Парижкото метро спира да работи около 1:15 сутринта.

Организаторите също бяха критикувани, че планират предимно мъжки мачове за късни на Централния корт, а Моресмо не се ангажира да обещае повече женски срещи тази година.

"Трудно е да се каже преди жребия. Мачовете са това, което ще ни ръководи. Би било грешка да обещаваме от сега", допълни бившата френска тенисистка.

Моресмо добави, че "Ролан Гарос" ще се възползва от услугите на специална компания за изтриване на обидни съобщения в социалните мрежи, за да защити играчите от кибертормоз.

"Това е страхотно за психическото здраве на играчите. Изчиства съзнанието. Всеки ще може да излезе по-свободно на корта. Нямам търпение да видя как ще се чувстват играчите от тази услуга", каза тя.

Откритото първенство на Франция ще се проведе от 28 май до 11 юни.