Пирин (Благоевград) се подсили в навечерието на старта на пролетния полусезон. "Орлетата" се разбраха с французина Браян Есало и подписаха договор, а днес 25-годишният флангови нападател трябва да бъде уреден с картотека в БФС и да може да бъде на разположение на новия украински треньор Олександър Бабич още за мача с Левски, пише "Тема Спорт".

За последно играчът е бил част от гръцкия втородивизионен Аполон Понту. За този клуб той има 30 мача и 8 гола. В Пирин пристига като свободен агент, след като е преминал кратък пробен период и е бил одобрен от Бабич.

Билетите за феновете на Левски за мача с Пирин свършиха

Билетите за феновете на Левски за мача с Пирин свършиха

Бяха отпуснати 850 билета

Браян Гай Есало е роден на 15 юни 1998 година. Висок е 168 сантиметра, но е много повратлив. Играе и по двата фланга на нападението, а при гърците е ползват и като фалшива деветка. Есало е юноша на Монако, като стига до отбора до 19 години. Пратен е да трупа опит в аматьорския Льо Флеш, но никога не намира обратно пътя към Монако.

След това преминава през друг френски тим - Тур, преди да се озове в португалския Униао Мадейра. През зимата Есало изкара пробен период и в Етър, но така и не е успял да убеди "болярите" в своите качества.