Пирин (Благоевград) представи новото ръководство на клуба вчера на пресконференция, която се проведе на стадион "Христо Ботев".

Пред медиите застанаха временно изпълняващият длъжността управител на клуба Петър Занев, Петър Михтарски, който поема поста спортно-технически директор, Велислав Елезов, който ще изпълнява длъжността административен консултант, както и Йордан Грозданов, който се завръща в клуба като отговорник за връзките с обществеността и медии.

Засега не бе обявено дали ще има нов шеф на школата, като преди Нова година за позицията се завъртя името на бившия наставник Радослав Митревски.

"Нашата главна задача е да намерим собственик на клуба и се надявам до края на януари това да се случи. При такова развитие на нещата ще имаме финансова стабилност, ще надградим и за седем-девет месеца ще изчистим дълговете си", заяви Занев.

Достоверен източник на "Тема Спорт" разкри, че бившият защитник вече е в напреднали разговори с евентуалния нов инвеститор. Става въпрос за американска компания, която е със сериозни позиции в ИТ-сектора. Любопитната подробност е, че неин собственик е българин, който от дълги години живее в САЩ. Бизнесменът е отлично започнат с финансовото състояние на Пирин и натрупаните задължения, като е споделил със Занев, че има готовност за изготвяне на оздравителен план и стабилизирането на клуба.

Очаква се до края на месеца да се проведат още поне две срещи, в които участие ще вземат и представители на общинското ръководство и ако двете страни спазят поетите ангажименти, да се извърши прехвърляне на собствеността.

Месечно на Пирин не му достигат около 25 000 лева

Месечно на Пирин не му достигат около 25 000 лева

"Нашата основна задача е да намерим нов собственик"