Легендата на българския футбол Христо Стоичков зарадва стотици свои фенове в Пловдив. Носителят на Златната топка се срещна със свои почитатели в Регионалния природонаучен музей в града и раздаде автографи на всички желаещи, а пред сградата на музея се изви опашка от множество деца, които чакаха да се срещнат със Стоичков.

На събитието, което бе предвидено да се състои в рамките на един час между 11:00 и 12:00 часа, присъстваха още председателят на Общинския съвет на Пловдив Атанас Узунов, кметът на район "Централен" Георги Стаменов и директорът на Природонаучния музей д-р Огнян Тодоров.

"Гостуването на Христо Стоичков е част от стратегията на Регионалния природонаучен музей да кани известни личности е цел да се популяризира институцията, а от друга страна - посетителите имат шанс да се докоснат до звездите", каза директорът на музея д-р Огнян Тодоров.

Възможността да вземат автограф от Стоичков имаха и децата от школата на футболния Марица (Пловдив), които дойдоха заедно с президента на клуба Йордан Влашки.

Посетителите имаха възможност да разгледат и експозицията в Регионалния природонаучен музей с редовен билет.

Президентът на ФИФА връчи специален медал на Стоичков

Президентът на ФИФА връчи специален медал на Стоичков

Отличието е за специални заслуги на играта футбол по света