Президентът на УЕФА Александър Чеферин няма да се предаде, в опитите си участниците в Суперлигата да бъдат сурово наказани.

"Всеки трябва да понесе последиците от това, което е направил и не може да се преструваме, че нищо не се е случило. Не можете да направите нещо подобно и просто да кажете: "Наказахме, защото всички ме мразят".

Чеферин: Флорентино Перес иска президент на УЕФА, който да му се подчинява

Чеферин: Флорентино Перес иска президент на УЕФА, който да му се подчинява

"Аз мисля и правя нещата за доброто на европейския и световния футбол"

За мен има ясна разлика между английските клубове и останалите шест. Те се оттеглиха първо и признаха, че са сгрешили. Трябва да имаме известно величие, за да каже, че има три групи от тези 12 - шестте английски, които първи се оттеглиха от турнира, а след това другите три - Атлетико (Мадрид), Милан и Интер, а след това тези, които все още вярват, че Земята е плоска и смятат, че Суперлигата все още съществува.

Има голяма разлика между тях. Всеки ще носи отговорност. Ще видим по какъв начин. Нямам предвид дисциплинарния процес, но трябва да е ясно, че всеки трябва да носи отговорност по различен начин.

Дисциплинарно ли? Дали решението ще бъде на Изпълнителния комитет? Ще видим. Твърде рано е да се каже", сподели Чеферин.